1402/8/16تاریخ انتشار:
زمان مطالعه:4دقیقه
بوی بد دهان از عوارض رایج پس از عمل اسلیو معده است. علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو معده، میتواند مربوط به کمآبی بدن، هضم نشدن غذا یا کاهش وزن سریع باشد. بوی بد دهان، مانند سایر عوارض جانبی عمل اسلیو معده، با نوشیدن آب فراوان قابل درمان یا کنترل است. پس از عمل اسلیو معده، زنان روزانه حداقل باید 1/5 لیتر و مردان حداقل باید 2 لیتر آب بنوشند.
در این مطلب از مجله سلامت و لاغری دکتر فرهمند، به بررسی کامل علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو و راهکارهای آن پرداختهایم.
از عوارض نادر عمل جراحی اسلیو معده، بوی بد دهان است. هنگامی که بیمار صحبت میکند، خمیازه میکشد، باد گلو رها کرده یا تنفس خود را از طریق دهان انجام میدهد، بوی نامطبوعی از دهان ایشان به مشام اطرافیان میرسد. بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو از نظر سلامتی مشکلی برای بیمار در پی نخواهد داشت و این بوی بد، موقتی بوده و میتوانید آن را کنترل کنید.
4 علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو به شرح زیر است:
1. کم آبی بدن بیمار
پس از عمل اسلیو معده، هورمون گرلین برداشته میشود که میل به مصرف غذا و مایعات به شدت کاهش مییابد. به همین دلیل، طی مرور زمان بدن بیمار دچار کم آبی میشود. کم آبی بدن بیمار نیز، منجر به عدم دفع سموم بدن و باکتریهای محرک بو خواهد شد. بنابراین، همانطور که در ابتدای متن به آن اشاره کردیم، بیماران آقا حداقل به 2 لیتر و بیماران خانم حداقل به 1/5 لیتر آب در طول روز نیاز خواهند داشت.
2. عدم توانایی معده در هضم غذا
شایعترین مشکل پس از عمل اسلیو، عدم توانایی معده در هضم غذا است. معمولا پس از عمل اسلیو، بیماران حجم زیادی غذا مصرف میکنند در حالی معده ایشان، ظرفیت کافی برای هضم این حجم از غذا را ندارد که در نتیجه، اسید معده به مری برگشته و علاوه بر رفلاکس معده، منجر به بوی بد دهان خواهد شد.
برای رفع این مشکل، بیمار باید حجم غذای مصرفی خود را کنترل کند. همچنین، داروهایی که پس از عمل اسلیو برای ایشان تجویز میشود، در رفع این مشکل اثرگذار خواهند بود.
3. کتوزیس
کتوزیس یک عمل متابولیک است که در طی آن، بدن بیمار به جای سوزاندن گلوکز برای تامین انرژی، چربیهای بدن را میسوزاند. کتوزیس برای کاهش وزن بیمار بسیار مفید و کاربردی است، اما ممکن است باعث بوی بد دهان پس از عمل اسلیو و یبوست شود. پیشنهاد بسیاری از پزشکان برای جلوگیری از بوی بد دهان ناشی از کتوزیس، استفاده از کربوهیدرات است. استفاده از کربوهیدراتها ممکن است در روند کاهش وزن بیماران اختلال ایجاد کند.
معمولا پزشکان برای جلوگیری از بوی بد دهان پس از عمل اسلیو که ناشی از کتوزیس اتفاق میافتد، برنامههای غذایی و داروهایی برای بیماران خود تجویز میکنند.
4. ریفلاکس اسید معده
دیگر عارضهای که ممکن است باعث بوی بد دهان پس از عمل اسلیو شود، ریفلاکس اسید معده است. البته این عارضه فقط در عمل اسلیو اتفاق نمیافتد بلکه ممکن است در حالت عادی هم دچار آن باشید. پس از عمل جراحی اسلیو، ممکن است اسید معده بیمار زیاد باشد و دچار ریفلاکس شود. معمولا جراحان داروهای مهار کننده اسید معده برای دوران پس از عمل برای بیماران خود تجویز میکند که از این اتفاق جلوگیری میکند.
معمولا با مصرف به موقع داروهای تجویزی جراح، بوی بد دهان پس از عمل اسلیو کنترل میشود. اما در صورتی که همچنان پس از مصرف داروها بوی بد دهان شما ادامه داشت، میتوانید کارهای زیر را انجام دهید.
× مطمئن شوید که بدن شما هیدراته است. منظور از هیدراته، مصرف کافی آب است.
× بعد از هر وعده غذایی مایع یا جامد، مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید. همچنین سطح زبان خود را با احتیاط مسواک بزنید، چرا که باکتریها و مواد خارجی روی سطح زبان تجمع پیدا میکنند.
× آدامس بدون قند بجوید که تولید بزاق دهان افزایش پیدا کند. تولید بزاق به دفع باکتریهای محرک بو کمک خواهد کرد.
× یکی از اجزای صمغ دارچین، به دفع باکتریهای دهان و دندان کمک بسیاری میکند. پس بهتر است از آدامس بدون قند دارچین استفاده کنید.
× بوی بد دهان در طولانی مدت نشانه مشکل زمینهای مانند عفونت، آسیب کلیه یا نارسایی در عملکرد کبد است. اگر نوشیدن آب زیاد در طول روز و رعایت بهداشت دهان و دندان برای درمان بوی بد دهان اثرگذار نبود، پیشنهاد میکنیم به پزشک مراجعه کنید.
نوبت شما با موفقیت ثبت گردید. لطفا منتظر تماس ما باشید.