دکتر فرهمند مجله سلامت و لاغری

1402/12/13تاریخ انتشار:

زمان مطالعه:4دقیقه

آیا عمل اسلیو باعث سرطان می‌شود؟

بسیاری از کسانی که با اضافه وزن و مشکلات ناشی از آن دست و پنجه نرم می‌کنند، در پی آن هستند که وزن کم کنند. خیلی از این افراد با کمک ورزش و رژیم غذایی این میزان وزن را کم می‌کنند؛ اما اگر این روش به هر دلیلی کارساز نباشد، فرد باید برای حفظ سلامت خود به فکر راه دیگری باشد. کسانی که از وزن کم کردن ناامید شده‌اند و به خاطر افزایش سلامتی خود ناچارند که حتما اضافه وزن خود را از بین ببرند، در این مرحله معمولا با عمل‌های جراحی لاغری مانند عمل اسلیو آشنا می‌شوند.

عمل اسلیو یک راه سریع و آسان برای وزن کم کردن است که در بستری امن و زیر نظر پزشک متخصص صورت می‌گیرد. عمل اسلیو نسبت به بسیاری از عمل‌های جراحی دیگر کم‌خطرتر است و درصد موفقیت بالایی دارد، با این حال بسیاری تحت تأثیر شایعات پیرامون این عمل، از انجام دادن آن واهمه دارند. افزایش ریسک ابتلا به سرطان یکی از شایع‌ترین نگرانی‌های افراد است که در ادامه به این نگرانی می‌پردازیم.

عمل اسلیو چیست؟

بهتر است برای رفع ابهام ابتدا بدانیم که عمل اسلیو دقیقا از چه فرآیندی تشکیل شده است. جراح طی عمل جراحی اسلیو معده بیشتر معده را برداشته و تنها بخش کوچکی از آن را باقی می‌گذارد؛ بنابراین فرد دیگر نمی‌تواند مانند گذشته غذا مصرف کند و همزمان اشتهای کمتری خواهد داشت. یافته‌ها نشان می‌دهند که کیفیت زندگی فرد پس از عمل اسلیو به طرز چشمگیری افزایش پیدا می‌کند و این افزایش کیفیت هم در زمینه‌ی سلامت جسم و هم در حوزه‌ی سلامت روان دیده می‌شود.

چاقی

اضافه وزن و ریسک ابتلا به سرطان

تصور آن که عمل اسلیو منجر به سرطان خواهد شد، یک باور بی‌اساس است و یافته‌های علمی دقیقا خلاف این موضوع را نشان می‌دهند. در حقیقت اضافه وزن شدید همان عاملی است که ریسک ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. افرادی که چاقی شدید دارند، با ریسک ابتلا به دست کم 13 نوع سرطان مواجه هستند. اضافه وزن شدید میزان تولید برخی از هورمون‌های بدن را افزایش می‌دهد و سلول‌های سرطانی هم به کمک همین هورمون‌ها رشد می‌کنند. بدن معمولا برای کنترل رشد چنین هورمون‌هایی، مولکول‌هایی دارد که از رشد بی‌رویه‌ی هورمون‌ها جلوگیری می‌کنند؛ اما چاقی بیش از حد سرعت تولید این مولکول‌ها را نیز کاهش می‌دهد. برای نمونه افزایش چربی بدن باعث تولید هورمون استروژن می‌شود که ریسک ابتلا به سرطان رحم، سرطان سینه و بیماری‌های تخمدان را بالا می‌برد.

البته مشکل تنها به هورمون‌ها مربوط نمی‌شود و بسیاری از سرطان‌ها که منشاء غیر هورمونی دارند نیز با افزایش وزن تشدید می‌شوند. کسانی که به کمک عمل اسلیو یا هر روش دیگری کاهش وزن داشتند، کمتر به سرطان روده بزرگ، سرطان مری، سرطان کلیه، سرطان ریه و سرطان کبد دچار می‌شوند.

عمل اسلیو و کاهش ریسک ابتلا به سرطان

عمل اسلیو به سرعت و در مدت زمان کوتاهی وزن را کاهش داده و سبک زندگی فرد را متحول می‌کند. فردی که پیش از این بر اثر اضافه وزن با ریسک ابتلا به سرطان و بسیاری از بیماری‌های دیگر روبرو بود، اکنون می‌تواند زندگی سالم‌تری را تصور کند. انجمن سرطان آمریکا طی یک پژوهش دریافت که میزان ابتلا به سرطان روده و لوزالمعده به سرعت در جوانان افزایش یافته است و این موضوع به ویژه در جوانان دارای اضافه وزن شدید دیده می‌شود. در صورتی که این جوانان بتوانند اضافه وزن خود را از بین ببرند، می‌توانند همچون هر کس دیگری زندگی سالمی داشته باشند.

پژوهش دیگری که در ژورنال Obesity چاپ شده بود، نشان داد که کاهش اضافه وزن به کمک عمل لاغری نه تنها ریسک ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد، بلکه میزان مرگ و میر بر اثر سرطان را نیز کمتر می‌کند. پژوهشگران اعلام کردند کسانی که عمل جراحی لاغری انجام داده بودند، 25 درصد کمتر از دیگر افراد دارای اضافه وزن با احتمال ابتلا به سرطان روبرو شدند و 43 درصد کمتر از آن‌ها احتمال داشت که بر اثر سرطان جان خود را از دست بدهند.

ریسک سرطان در افراد چاق

سرپرست بخش لاغری و متابولیسم کلینیک کلیولند در آمریکا اعلام کرد که در حال حاضر عمل‌های جراحی لاغری مانند عمل اسلیو اثربخش‌ترین روش لاغری هستند و باعث می‌شوند فرد مقدار زیادی از وزن خود را از دست داده و این رویه را تا دهه‌های پیش رو نیز حفظ کند. طبق پژوهش کلینیک کلیولند، آن دسته از افرادی که دارای اضافه وزن بودند و عمل لاغری انجام داده بودند، نسبت به دیگر افراد دارای اضافه وزن کمتر با مشکلاتی همچون سرطان و دیابت دست و پنجه نرم می‌کردند.

سخن پایانی

اضافه وزن مشکلی است که افراد را به گونه‌های مختلف درگیر می‌کند و زمینه‌ساز بروز و تشدید بسیاری از بیماری‌ها می‌شود. خوشبختانه ریسک ابتلا به بسیاری از این بیماری‌ها همچون سرطان با کاهش وزن کمتر می‌شود و افرادی که نمی‌توانند به سادگی وزن کم کنند، می‌توانند از عمل‌های جراحی لاغری مانند عمل اسلیو کمک بگیرند. بنابراین عمل اسلیو بر خلاف تصور برخی اصلا عامل سرطان نیست و در واقع از آن جلوگیری می‌کند. البته بدن و شرایط پزشکی هر فرد با دیگری متفاوت است و اگر می‌خواهید شرایط شخصی خود را برای جراحی بررسی کنید، حتما پرسش‌های خود را در وب سایت دکتر محمدرضا فرهمند  در میان بگذارید.

دیدگاه ها

الناز قهرمانی تاریخ:2024/03/27

سلام خسته نباشيد من فاكتور ١١ خونم كمه ولي سزارين هم كردم دكتر منادي زاده گفت كه قبل از هر عملي چند واحد ffpتزريق كن مشكلي پيش نمي ياد مي خواستم ببينم مي تونم اسليو كنم؟؟؟؟

پاسخ دکتر محمدرضا فرهمند: سلام وقت به خیر با توجه به شرایطی که اعلام کردید انجام عمل برای شما خطرناک هست.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − هفت =