1402/11/10تاریخ انتشار:
زمان مطالعه:3دقیقه
برخی از بیماران عمل اسلیو معده، در ماه مبارک رمضان، برای روزه گرفتن، موظف به اجرای و پیروی از یکسری دستورالعملها برای جلوگیری از خطرات سلامتی انجام دهند. در این مطلب از مجله سلامت و لاغری دکتر محمدرضا فرهمند، به بررسی روزه گرفتن بعد از عمل اسلیو معده خواهیم پرداخت.
برای روزه گرفتن بعد از عمل اسلیو معده بهتر است از دستورات و توصیههای جراح لاغری خود پیروی کنید. به طور کلی، به بیماران عمل اسلیو معده توصیه میشود که در 12 ماه اولیه بعد از عمل اسلیو معده، برای جلوگیری از سوء تغذیه و عوارض پزشکی، روزه نگیرند. بیماران عمل اسلیو معده ممکن است در طول ماه رمضان و پس از روزه گرفتن، با مشکلات و عوارضی مواجه شوند. مشکلات و چالشها ممکن است شامل موارد زیر باشند:
پس از عمل اسلیو معده، معمولا به بیماران توصیه میشود که وعدههای غذایی کوچک و متوالی داشته باشند، آهسته غدا بخورند، غذا را به صورت کامل بجوند، حین خوردن چیزی ننوشند و زمان احساس سیری از خوردن و آشامیدن بپرهیزند. با این حال، روزه گرفتن برای طولانی مدت میتواند منجر به افزایش اشتها و خوردن غذا با سرعت بالا در زمان افطار شود. مصرف حجم زیاد غذا با ولع زیاد، منجر به بروز ناراحتیهای شکمی، حالت تهوع و استفراغ شود که کم آبی، سوء تغذیه و کمبود احتمالی ویتامین و مواد معدنی را در پی خواهد داشت.
پس از عمل اسلیو معده به بیماران توصیه میشود که در طول روز حداقل 1.5 تا 2 لیتر آب بنوشند تا علاوه به هیدراته شدن بدن بیمار، از یبوست جلوگیری شود. بیماران عمل اسلیو معده باید توجه داشته باشند که نباید سریع آب بنوشند و حجم آب مصرفی در یک وعده را، مدیریت کنند. روزهداری، بهویژه در روزهای طولانی تابستان، میتواند خطر کم آبی بدن را افزایش دهد.
بیمارانی که تحت عمل اسلیو معده قرار گرفتهاند، به دلیل الگوی غذایی محدود در طول روزهداری و مصرف غذاهای سنتی مانند دسرهای شیرین و غذاهای سرخشده، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سندرم دامپینگ و یا اسهال در زمان افطار هستند.
پس از عمل اسلیو معده، به بیماران توصیه میشود که ویتامینها و موادمعدنی که توسط متخصصین تغذیه تجویز شده است را، در مدت زمان منظمی مصرف کنند. بهطور معمول، مولتیویتامینها و موادمعدنی تجویز باید به طور روزانه مصرف شوند. یکی از چالشهای موجود در ماه رمضان برای بیماران عمل اسلیو معده این است که کاهش حجم و ظرفیت معده ممکن است دریافت تمام ویتامینها و موادمعدنی توصیه شده را، در یک بازه زمانی کوتاه (از سحر تا افطار) را دشوار کند که منجر به برخی از کمبودها خواهد شد.
خطر ابتلا به هیپوگلیسمی یا همان افت قند خون (سطح پائین گلوکز خون) در مدت زمان ناشتا بودن یا همان روزه داری، افزایش خواهد یافت. برای جلوگیری از ابتلا به هیپوگلیسمی بهتر است روزه گرفتن خود را مدیریت کرده یا در مدت زمان بین افطار تا سحر مصرف گلوکز و قند را افزایش دهید.
برای روزه گرفتن بعد از عمل اسلیو معده بهتر است از توصیههای زیر که توسط متخصصین تغذیه تائید شده است، پیروی کنید. توصیههای غذایی بعد از عمل اسلیو معده به شرح زیر خواهد بود:
در این مطلب از مجله سلامتی و لاغری دکتر فرهمند به بررسی کامل روزه گرفتن بعد از عمل اسلیو معده پرداختیم. در صورتی که در مورد روزه گرفتن بعد از عمل اسلیو معده با مشکلی مواجه شدید یا سوالی دارید، میتوانید در انتهای این صفحه به صورت کامنت برای ما ارسال کنید تا در اولین فرصت ممکن پاسخ سوال خود را دریافت کنید.
نوبت شما با موفقیت ثبت گردید. لطفا منتظر تماس ما باشید.