دکتر فرهمند مجله سلامت و لاغری

1402/7/9تاریخ انتشار:

زمان مطالعه:4دقیقه

لیست داروهای ممنوع پس از عمل اسلیو

لیست داروهای ممنوع پس از عمل اسلیو برای افرادی که به تازگی عمل لاغری اسلیو معده را انجام داده‌اند اهمیت دارد. امروزه که در عصر غذاهای آماده و فست‌فود به سر می‌بریم و نسبت به گذشته فعالیت فیزیکی کمتری داریم، افراد بیشتری با اضافه وزن شدید دست و پنجه نرم می‌کنند. اضافه وزن شدید بر خلاف اضافه وزن عادی مشکلات سلامتی بسیاری به وجود می‌آورد و باعث فشار خون، کلسترول بالا، دیابت نوع دو، سکته و بیماری‌های قلبی می‌شود. افرادی که برای حل چنین مشکلاتی رژیم و ورزش را امتحان کرده و نتیجه نگرفته‌اند، حتما با عمل اسلیو معده آشنایی دارند.

عمل اسلیو یا Gastric sleeve surgery نوعی عمل جراحی برای کاهش وزن است که طی آن بخشی از معده برداشته می‌شود؛ بنابراین فرد پس از عمل زودتر از غذا خوردن دست کشیده و احساس سیری می‌کند. افرادی که به این عمل جراحی تن می‌دهند، کمتر گرسنه می‌شوند؛ زیرا عمل اسلیو سطح هورمون گرلین یا همان هورمون گرسنگی را کاهش می‌دهد.

کسانی که این عمل را انجام می‌دهند، باید پس از آن مراقبت‌های ویژه انجام دهند؛ برای نمونه این افراد تا مدتی نباید هر غذایی را خورده یا هر دارویی را مصرف کنند. در ادامه با لیست داروهای ممنوع پس از عمل اسلیو آشنا می‌شویم که می‌توانند برای فرد خطرآفرین باشند.

در نظر داشته باشید، این مقاله ترجمه شده منابع خارجی است، بنابراین اگر بیمار دکتر فرهمند و یا سایر دکترها هستید، حتما از دکتری که عمل شما را انجام داده است، اطلاعات تکمیلی را دریافت نمایید.

داروهای ممنوع پس از عمل اسلیو

برخی از داروها پس از عمل اسلیو معده می‌توانند در فرآیند درمان یا نقاهت اختلال ایجاد کنند که بیمار باید در این زمینه به طور جدی از پزشک خود مشورت بگیرد. در ادامه برخی از این داروها را معرفی می‌کنیم.

آسپرین و دیگر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی: این دسته از داروها که با نام NSAIDs شناخته می‌شوند، جزو داروهای ممنوع پس از عمل اسلیو هستند؛ چرا که این داروها ریسک خون‌ریزی پس از عمل را افزایش می‌دهند؛ از این رو بهتر است فرد بیمار دو هفته پیش از عمل اسلیو و دو هفته پس از آن از آسپرین و داروهای مشابه استفاده نکند.

آنتی‌بیوتیک: پزشکان گاهی پیش از عمل اسلیو برای بیمار آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کنند تا ریسک عفونت را کاهش دهند؛ اما بیمار نباید پس از عمل دیگر آنتی‌بیوتیک مصرف کند؛ زیرا این دارو در روند درمان اختلال ایجاد می‌کند.

داروهای رقیق‌کننده‌ی خون مانند وارفارین و هپارین: این دسته از داروها از لخته شدن خون جلوگیری می‌کنند؛ اما مصرف آنان می‌تواند در طول عمل باعث خون‌ریزی شدید شود. در صورتی که پزشک بداند شما داروهای رقیق‌کننده‌ی خون را مصرف می‌کنید؛ حدود یک هفته پیش از عمل آن دارو را قطع می‌کند.

مکمل آهن: آهن می‌تواند هنگام عمل موجب خون‌ریزی شود؛ از این رو بهتر است از چند هفته پیش از عمل مکمل آهن را قطع کنید.

داروهای بدون نسخه مانند مکمل‌های گیاهی، ویتامین و مواد معدنی: این دسته از داروها که به ظاهر بی‌خطر هستند، می‌توانند ریسک خون‌ریزی در حین عمل را افزایش دهند و باید از چند هفته پیش از عمل اسلیو معده کاملا قطع شوند.

کپسول‌ها و قرص‌های درشت: بیمار نباید تا حدود دو هفته پس از عمل اسلیو قرص و کپسول‌های درشت مصرف کند؛ زیرا معده در آن بازه‌ی زمانی تحمل این قرص‌ها را ندارد. در صورتی که باید قرص و کپسول‌های درشت‌تری مصرف کنید، آن‌ها را پودر کنید.

داروهای آهسته رهش: داروهای آهسته رهش مانند برخی از مسکن‌ها جزو داروهای ممنوع پس از عمل اسلیو هستند؛ زیرا معلوم نیست معده پس از عمل و در شرایط تازه‌ی خود چه واکنشی به آن‌ها نشان دهد. از این رو مصرف این نوع دارو می‌تواند با ریسک همراه باشد.

 داروهای ممنوع پس از عمل اسلیو

به جز آسپرین، برخی از داروهای مشهور مانند ایبوپروفن و ناپروکسن نیز جزو داروهای ممنوع پس از عمل اسلیو هستند؛ بنابراین پیش از هر اقدامی با پزشک مشورت کنید. در کل مصرف دارو پس از عمل اسلیو متفاوت خواهد بود و بیمار باید پیش از مصرف هر گونه دارویی موضوع را با پزشک در میان بگذارد؛ زیرا بدن تغییر کرده است و مصرف دارو باید با این گونه تغییرات هماهنگ باشد. البته بیشتر بیماران می‌توانند سه ماه پس از عمل جراحی دوباره مصرف داروهای بالا را از سر بگیرند؛ زیرا تا آن زمان معده دوران نقاهت خود را پشت سر گذاشته است. البته انجام این کار بدون مشورت با پزشک جایز نیست.

پزشک در عوض به بیمار توصیه می‌کند که از داروهایی همچون اُمپرازول استفاده کند که خطر ابتلا به زخم معده را کاهش می‌دهد. بیمار معمولاً تا شش ماه پس از عمل اسلیو معده از این دارو استفاده می‌کند. پزشک در بسیاری از موارد نیز برای بیمار اورسودیول تجویز می‌کند که از ایجاد سنگ کیسه صفرا جلوگیری می‌کند. از این رو همزمان با مصرف داروهای مناسب، مراقب داروهای ممنوع پس از عمل اسلیو نیز باشید.

دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + دوازده =